TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Alumíniumöntés

: Alumíniumöntés

Kiadás:

Budapest, 1954

Kiadó:

Nehézipari Könyv- és Folyóiratkiadó Vállalat

Kategóriák:

Kémia Ipar Műszaki vegyes Fémmegmunkálás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

293 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Ez a kiadás is, akárcsak a régebbiek, olyan kis öntödék részére készült, amelyek az alumíniumöntést be akarják vezetni és ezen a téren eredményeket kívánnak elérni. A szerző megkísérli, hogy az önthetőség fogalmának megértéséhez elengedhetetlenül szükséges kohászati alapfogalmakat közérthetően ismertesse és az öntészeti alumíniumötvözetek olyan osztályozását alkalmazza, amely meghaladja az eddigi, legtöbbször nemzeti kereteket. A DIN szabványok közben megjelent változatait a szerző a szövegbe szervesen beépítette.
A hulladékok feldolgozásáról és az ócskafémek finomításáról, továbbá az olvasztásról, a tisztító- és takarósókról szóló fejezeteket a szerző a technika mai állásának megfelelően kiegészítette. Külön fejezet ismerteti a különböző ötvözettípusokat, azok öntészeti, szilárdsági, fizikai és kémiai tulajdonságait, valamint az egyes ötvözetféleségek felhasználási területét a homok- vagy kokillaöntésre. A Homoköntés és Kokillaöntés című fejezeteket számos, a homok- és kokillaöntvények beömlő-rendszerére vonatkozó új példával bővítette ki.
Az új kiadás a mechanikai úton végzett öntvénytisztítás mellett behatóan tárgyalja a kémiai és elektrolitikus felületkezelési eljárásokat is. A hegesztési eljárások között megemlíti a legújabb védőgázos Argonarc hegesztést. Az öntészeti ötvözetek Hőkezelése és a Szilárdsági tulajdonságok vizsgálata című fejezetek pedig Az öntvény kialakítása című fejezetet vezetik be. A könyv az öntvényhibákat és azok okait tartalmazó, valamint az öntészeti alumíniumötvözetek legfontosabb tulajdonságait feltüntető táblázatokkal zárul.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

4 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!