TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Analitikai kémia. A minőségi és mennyiségi analízis alapjai

, : Analitikai kémia. A minőségi és mennyiségi analízis alapjai

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Kémia Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

518 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

A szerzők világos, tömör összefoglalását adják a minőségi és a mennyiségi kémiai analízisnek. A könyv négy nagy fejezetre tagozódik. Az első rész az analitikai kémia elvi alapjaival foglalkozik. A második fejezet a minőségi kémiai analízist a csoportreakciók alapján tárgyalja, és így a sok száz reakció helyett 8-10 reakciótípus részletes ismertetése nyújt biztos áttekintést a minőségi kémiai analízisről. A harmadik fejezet a mennyiségi kémiai analízis egyes területeit (sav-bázis mérés, redoxi folyamatokon, komplexképződésen alapuló titrálások stb.) tárgyalja. A negyedik fejezet a fizikai kémiai (konduktometria, polarográfia, coulombmetria, potikai módszerek stb.) mérőmódszerek területét öleli fel. A könyv nemcsak az egyetemi hallgatóknak, hanem a szakterület művelőinek, tanároknak, biológusoknak, geológusoknak és vegyészeknek is nagy segítséget ad. Az eddigi hasonló jellegű munkáktól eltérően, teljes egészében a Brönsted-Lowry-elméletre támaszkodunk mind a kvalitatív, mind a kvantitatív analitika tárgyalásánál. A Brönsted-Lowry-elmélet az azt kifejező általános egyenlet egységes, általános érvényű szemléletet ad, például az eddigi oly élesen elválasztott vizes és nem-vizes rendszerek kémiájában, feleslegessé teszi a mindig elég sok nehézséget okozó és új meg új meggondolásokat igénylő, de ugyanakkor igen szűk érvényességi körű hidrolízis fogalmát stb. A könyv egy kötetben, négy fejezetre osztva átöleli az egész analitikai kémiát. Az első fejezetben lefektetett új és általános szemléletet tükröző elméleti alapok után, a második fejezet a csoportreakciók segítségével biztosabb tájékozódást nyújt a kvalitatív analitikához, míg a harmadik fejezet a Brönsted-Lowry-elmélet és a donor-akceptor elv alapján egységes képet nyújt, és rámutat a kvantitatív kémiai analízis metriákon túlmenő azonosságára. A negyedik fejezetben a napról napra fejlődő műszeres, illetve fizikai kémiai módszereken alapuló analitikai eljárásokat ismertetjük.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!