TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Az atómok világában. Bevezetés a józan ésszel megérthető kémiába

: Az atómok világában. Bevezetés a józan ésszel megérthető kémiába

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1932

Kiadó:

Királyi Magyar Természettudományi Társulat

Kategóriák:

Kémia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

268 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A könyv címét - "Az atómok világában" - és alcímét - "Bevezetés a józan ésszel megérthető kémiába" - gondosan úgy választottam meg, hogy egyformán hangsúlyozza népszerű és kémiai jellegét. Először is a világot felépítő anyagi dolgokat meghatározott és különböző sajátságokkal bíró anyagokra lehet felosztani. Ezek a többnyire igen bonyolult összetételű anyagok kisebb számú egyszerű anyagokra, vagyis elemekre bonthatók szét. Ezek után az atómokkal foglalkozom, azokkal a legkisebb egyéni részecskékkel, melyekből az elemek épülnek fel. Végül pedig az atómok belső szerkezetét igyekszem feltárni - a prótonokat és elektronokat. Mindezt igyekeztem könnyed és népszerű modorban megírni. Nem elvont és nehezen megérthető szakértőnek, hanem olyan házigazdának szeretnék látszani, aki egy meghitt barátot vezet körül először a környék egy szép (bár kissé nehéz) részén, lelkesen mutogatva minden egyes jelentősebb dolgot."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!