TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Az elemek nyomában

: Az elemek nyomában

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Kémia Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

278 p., 9 tbl.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A ma ismeretes 102 kémiai elem megismerése több ezer évig tartott. Néhány ezer év előtt az első fémek előállításával lépett ki az ember az őskorszakból és kezdte meg a belőlük előállított bronz- és vasszerszámokkal az emberi civilizáció felépítését. A transzurán elemek mesterséges előállításával lépett az ember abba a korszakba, hogy nekikezdhet a világűr meghódításának. Az egyes elemek felfedezésének sokszor nagyon érdekes, az emberiség egész történelmén átvonuló történetét ismerteti ebben a könyvben a szerző. Megismertet bennünket az elem fogalmának fejlődésével, az elemek elnevezésének érdekességeivel, az egyes elemek felfedezésének körülményeivel, a nem ritkán hozzá kapcsolódó elsőbbségi vitákkal. A felfedezés történetén kívül a fontosabb elemek gyártásáról, gazdasági jelentőségéről és természeti előfordulásairól is képet nyer az olvasó."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!