TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Az oxa-cikloalkánok kémiája; Kutatási irányzaatok az aminoglikozik antibiotikumok kémiájában

Az oxa-cikloalkánok kémiája; Kutatási irányzaatok az aminoglikozik antibiotikumok kémiájában

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Kémia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A kémia újabb eredményei

Terjedelem:

245 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630539233

tartalom:

˝Bartók Mihály és L. Láng Kornélia Az oxa-ciklaalkánok kémiája című munkája a három-, négy-, öt- és hattagú gyűrűs éterek szintézismódszereinek és kémiai átalakulásaiknak tanulmányozása terén - főként az utóbbi tíz évben - elért eredményekről ad rendszerezett áttekintést. Bemutatja, hogy a vegyülettípuson belül az epoxidok kémiájában történt a legnagyobb mértékű előrehaladás, amit az epoxidok sokrétű szintetikus szerves kémiai, valamint gyakorlati felhasználása is bizonyít. Sztaricskai Ferenc és Bognár Rezső Kutatási irányzatok az aminoglikozid-antibiotikumok kémiájában című monográfiája a szénhidrát tartalmú természetes vegyületeknek egy rendkívül gyorsan fejlődő és világszerte intenzíven művelt területére hívja fel az olvasó figyelmét. A szerzők bemutatják, hogy e fermentációs úton előállított antibiotikumok megismerése, kémiai szerkezetük és biológiai aktivitásuk összefüggéseinek felderítése milyen, gyakorlatilag is hasznosítható eredményekhez vezetett a rezisztencia elleni küzdelemben s az új félszintetikus gyógyszerek előállításában.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!