TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Bevezetés a petrolkémiába

: Bevezetés a petrolkémiába

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Kémia Ipar Bányászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

343 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az ismert szerző, akinek a paraffin-szénhidrogének és mono-olefinek kémiájáról és technológiájáról (német nyelven) két hatalmas kötete jelent meg, ebben a könyvében rövid és világos áttekintést ad a petrolkémia egész területéről. A szerves vegyipar és a mű-anyagipar kiindulási anyagai a korábbi kőszénkátrány-termékektől mindinkább eltolódnak az ásványolaj és földgáz bázisú alapanyagok felé.
Szerző foglalkozik az alifás paraffinokkal, mono- és diolefinekkel, az acetilénnel, valamint az aliciklikus és az aromás szénhidrogénekkel. Ismerteti ezek korszerű előállításmódját, a szénhidrogénelegyek elválasztását és az egyedi termékek tisztítását. A könyv második része az így előállított termékek vegyi feldolgozásával foglalkozik klórozás, nitrálás, oxidálás, alkilálás, polimerizálás, oxonizálás stb. útján. Ismerteti a hidrogéncianid, korom, hidrogén stb. petrolkémiai termékként való előállítását is.
Igen sok folyamatábra és származási táblázat teszi jól áttekinthetővé a könyvet."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!