TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Diolok dehidratálása; Elektrosztatikus potenciáltérképek a kémiában és a biokémiában; Reaktív szilícium-intermedierek

Diolok dehidratálása; Elektrosztatikus potenciáltérképek a kémiában és a biokémiában; Reaktív szilícium-intermedierek

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Kémia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A kémia újabb eredményei

Terjedelem:

225 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630540371

tartalom:

˝E kötet három, az utóbbi időben nagy fejlődést mutató témakör eredményeit összefoglaló kismonográfiát tartalmaz. Bartók Mihály és Molnár Árpád tanulmánya összefoglalást ad a diolok különböző körülmények közötti vízeliminációs reakcióiról. A kiindulási vegyületek szerkezetétől, valamint a reakciókörülményektől függően olyan fontos intermedierek állíthatók elő az egyes dehidratálási inódszerekkel, mint oxovegyületek, diének és gyűrűs éterek. Náray-Szabó Gábor monográfiája a kvantumkémiai módszerekkel egyszerűen számítható és könnyen értelmezhető elektrosztatikus potenciáltérképek kémiai és biokémiai alkalmazásait tárgyalja. A potenciáltérképek segítségével tanulmányozhatók a szubsztitúciós reakciók és azok térbeli vonatkozásai, az enzimkörnyezet életfolyamatokra gyakorolt hatása és különböző farmakológiai példák. A szilíciumorganikus kémia újabban igen intenzíven fejlődő területe a reaktív szilícium-intermedierek kutatása és alkalmazása. A szililének, a szila-ciklopropán és a szila-ciklopropén származékaiból különleges vegyületek állíthatók elő. Fábry László a témakör teljes irodalmának kritikai összefoglalását nyújtja.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!