TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Gőznyomás izotópeffektus és intermolekuláris kölcsönhatások; Gyors atomok szerves kémiai reakciói

Gőznyomás izotópeffektus és intermolekuláris kölcsönhatások; Gyors atomok szerves kémiai reakciói

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Kémia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A kémia újabb eredményei

Terjedelem:

336 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630509180

tartalom:

˝A magkémia a legáltalánosabban elterjedt izotópos jelzésen kívül több más új utat is megnyitott egyes klasszikus kémiai problémák megoldásához. E kötet a magkémia két olyan területének eredményeit ismerteti, amelyek fizikai-kémiai és analitikai kémiai kutatások szempontjából is érdeklődésre tarthatnak számot. Kiss István és munkatársai az izotópeffektus-vizsgálatok egy általuk is művelt sajátságos területéről adnak átfogó képet. Az egymástól csak izotóp-összetételben különböző vegyületek eltérő illékonyságából következtetni lehet a molekulák közötti kölcsönhatások és a kondenzált fázis szerkezetének finomabb részleteire. Berei Klára és Vasáros László tanulmánya az ún. forróatomkémia területéről meríti tárgyát. A magreakcióban keletkező új atomok általában igen nagy kinetikus energiára tesznek szert, molekulájukból kiszakadnak és különleges reakciókra képesek. Az utóbbi évtizedben főleg szerves kémiai rendszerekkel folytattak ilyen vizsgálatokat. Ezek eredményeit tekintik át a szerzők.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!