TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Gyógyszerészi kémia

Gyógyszerészi kémia

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Medicina Könyvkiadó

Kategóriák:

Kémia Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

711 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

"A könyv ismerteti mindazokat a vegyületeket, amelyeket a hazai gyógyszerelésben alkalmaznak. Kitér - a kémiai szerkezettel összefüggésben - a legfontosabb kémiai, fizikai és fizikai-kémiai sajátosságokra, melyek az egyes vegyületek gyógyszerként való alkalmazásakor számításba jöhetnek. Az analitikai vonatkozásokkal - elsősorban figyelembe véve a Ph.Hg.VI. cikkelyeiben található vizsgálatokat - részletesebben csak ott foglalkozik, ahol a gyógyszertári receptura során előforduló gyógyszeralapanyagokról van szó, vagy ahol bemutathatja a legújabb vizsgáló módszerek felhasználását azonossági és minőségi ellenőrzés céljára. A könyv beosztása részben kémiai, zömmel hatástani, hogy kellő kémiai alapot adhasson a gyógyszerhatástani ismeretekhez. Ezért is nemcsak a kémiai funkcionális csoportokon keresztül jellemzi az egyes vegyületeket, hanem utal azok farmakodinámiai sajátságaira is. Nagy haszonnal tanulmányozhatják az oktató gyógyszerészek, gyógyszerismertetők és általában mindenki, aki továbbképzésre készül."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!