A bepárlás műveletével a háztartásban is találkozunk. Pl. gyümölcsízek készítésekor több-kevesebb vizet párologtatunk el, ezzel az anyag víztartalmát csökkentve, azt töményítjük.
Az iparban a bepárlás széles körben használatos különféle oldatok töményítésére. Bepárolni csak olyan oldatot lehet, amelyből az oldott anyag (pl. só) a forraláskor nem távozik a gőzzel együtt, más szóval az adott hőmérsékleten gyakorlatilag nem párolog. Bepárláson tehát az ilyen oldatok forralással való töményítését értjük...
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Kertész Andor: Ipari bepárlás
Kiadás:
Budapest, 1968
Kiadó:
Kategóriák:
Kémia Ipar Mezőgazdaság általában
Nyelv:
Magyar
Sorozat:
Terjedelem:
151 p.
Kötésmód:
papír
tartalom:
leírás:
Kötése meglazult.