Iparunk rohamos fejlődése jól képzett szakembereket igényel. Vonatkozik ez minden iparágra, így az élelmiszeriparra is. Műszaki középkádereink képzése az élelmiszeripari technikumokban folyik.
Technikumainkban az elméleti tanítást kiegészíti a gyakorlati oktatás. Az első két évfolyamban a gyakorlati képzés jelentős részben az iskola laboratóriumaiban történik. A laboratóriumi oktatás részben biológiai, részben pedig kémiai jellegű.
Az elméleti és gyakorlati kémia ismeretek az élelmiszeripari technikus számára nélkülözhetetlenek. Ezek ismerete nélkül a termelt félkész- és késztermékek minőségének ellenőrzése lehetetlen volna...
Általános törekvésünk az volt, hogy csökkentsük tanulóink túlterhelését, elsősorban azzal, hogy az iparunk számára kevésbé fontos fejezeteket kihagytuk, illetőleg lényegesen rövidebben tárgyaltuk. Nem kis mértékben törekedtünk arra is, hogy a tudomány újabb eredményeit is alkalmazzuk tankönyvünkben. Igyekeztünk középfokú élelmiszeripari szakoktatásunk számára megfelelőbb kémiai laboratóriumi gyakorlati tankönyvet kiadni.
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Somogyi Géza: Kémiai laboratóriumi gyakorlatok I.
Kiadás:
Budapest, 1977
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
283 p., kih. tbl.
Kötésmód:
félvászon