TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Kémiai technológiai feladatok

Kémiai technológiai feladatok

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Kémia Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

79 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A Kémiai technológia című tárgy előadásaihoz szervesen kapcsolódnak a gyakorlatok, amelyek hármas feladatot igyekeznek megoldani: az előadási anyag jobb elsajátításának elősegítése; a megfelelő anyag- és áruismeret megszerzésének biztosítása; a korszerű gépészmérnök képzéshez szükséges izotoptechnikai alapismeretek oktatása.
A gyakorlatok anyagát általában az előadások fejezeteinek megfelelően csoportosítottuk, kivéve az izotoptechnikai méréseket, amelyek sorrendben az utolsó fejezetet képezik.
A széntechnológiai vizsgálatok fejezetben a szén eltüzelésével és feldolgozásával kapcsolatos legszükségesebb vizsgálatokat ismertetjük. A kőolajipari termékek vizsgálata fejezet a legfontosabb motorhajtó-, kenő- és szigetelő anyagok tulajdonságainak minősítéséről ad felvilágosítást. A fűtő-és füstgázok elsősorban tüzeléstani szempontokból történő elemzését a gázvizsgálatok fejezetben foglaltuk össze. A vízvizsgálati fejezet az ipari víz felhasználhatóságával kapcsolatos meghatározásokat tárgyalja. Az építőanyag vizsgálatok fejezet néhány szilikátipari vizsgálatot ismertet, míg az izotoptechnika fejezet a radioaktív sugárzással kapcsolatos fogalmakat és a sugárhatáson alapuló vizsgálatokhoz szükséges méréstechnikai ismereteket közli."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!