TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Műszeres analízis

Műszeres analízis

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Kémia Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

428 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

"Könyvünk célja, hogy áttekintést adjon a jelenleg széles körben alkalmazott műszeres mérőmódszerekről. A terjedelem korlátai miatt a kémiai és fizikai alapok ismeretét feltételezve röviden vázoljuk az egyes módszerek mérési elvét, teljesítőképességét, és megadjuk az alkalmazási területeket. Meg kell azonban mondanunk, hogy e könyv áttanulmányozása nem nyújt annyi ismeretet, hogy további, főleg konkrét problémákra vonatkozó útmutatások nélkül is képessé tegye az olvasót a legkülönbözőbb feladatok megoldására, vagy akár csak egy bonyolultabb készülék kezelésére is. Hiányoznak ugyanis a könyvből a praktikum jellegű részek, a gyakorlat szempontjából nem nélkülözhető mérési előírások. Ezeknek a könyv rendeltetéséből eredő hiányosságoknak az ellensúlyozására, valamint az olvasó munkájának megkönnyítésére felsoroltuk a legfontosabb összefoglaló munkákat, és megadtuk az újabb irodalmi adatokat. Ezáltal olvasóink teljesebb képet alkothatnak maguknak a műszeres analízis jelenlegi állásáról, fejlődésének tendenciáiról. A könyv négy, nem arányos terjedelmű részre tagolódik, amelyekben az anyag optikai, mágneses, elektromos és termikus sajátságaira alapított módszereket mutatjuk be. Ez a csoportosítás és válogatás bizonyos 'mértékben önkényes ugyan, de biztosítja az anyag jó áttekinthetőségét. Hazánkban az analízis kémiai módszerei művelésének szép hagyományai és nemzetközileg is elismert eredményei vannak, de a műszeres analízis csak most van elterjedőben. Ezért úgy véljük, hogy könyvünk olvasói között nemcsak az egyetemi hallgatókat, hanem a különböző gyakorlati ágazatokban működő kartársakat is megtaláljuk majd. Szeretnénk könyvünkkel mindkét olvasóréteg számára segítséget nyújtani."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!