TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Radioaktív elemek. Po-...

Radioaktív elemek. Po-...

Szerkesztő:

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Kémia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Kémiai elemek népszerű könyvtára

Terjedelem:

225 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631027945

tartalom:

"A Radioaktív elemek című könyv szerzői a Mengyelejev-féle táblázat legnehezebb, 84...107. elemeit tárgyalják, azokat az elemeket, amelyeknek nincs stabilis izotópjuk, csak radioaktív. Jelentőségüknek megfelelő hosszabb részben olvashatunk az atomenergetikában fontos uránról, tóriumról és plutóniumról. Elég részletesen tárgyalja a könyv azokat az elemeket, amelyeknek egykor igen jelentős szerep jutott a radioaktivitás tudományának kifejlesztésekor, ma azonban már kevésbé jelentősek (rádium, polónium), valamint a mesterségesen előállított elemeket is (asztácium, francium és a transzurán elemek). A könyv végén kiváló szovjet tudósok nyilatkoznak a periódusos törvény és az elemek táblázatának további fejlesztéséről, valamint a jelenleg még fel nem fedezett távoli (nagy rendszámú) transzurán terület elemeiről, új elemek felfedezésének lehetőségeiről."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!