TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Radiokémia

Radiokémia

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Kémia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

177 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631789802

tartalom:

"A radiokémia tudományterületén a kitűnően megírt magyar nyelvű kézikönyvek nem hiányoznak. Elég, ha ezzel kapcsolatban Kiss István és Vértes Attila: Magkémia (Akadémiai Kiadó, Budapest, 1979) vagy Nagy Lajos György: Radiokémia és izotóptechnika (Tankönyvkiadó, Budapest, 1983) könyveire hivatkozunk. Hiány mutatkozik viszont egy olyan tankönyvben, amely terjedelmében igazodik a tudományegyetemeknek a radiokémia tárgy oktatására fordítható óraszámához, korszerű és ami a tárgy alapfogalmait illeti, elsajátítása más témakörökben mélyebb ismereteket nem igényel. A radiokémia tárgy kötelezően oktatandó közegében néhány fejezet a szokottnál kissé nagyobb hangsúlyt kapott. A kvarkok, mint szubatomi építőelemek és az egységes erőtörvény témaköre ma már elég jól körvonalazódott ahhoz, hogy az érdeklődők legalább "ízelítőt" kaphassanak belőle, és ennek révén és radioaktív bomlást előidéző okok is könnyebben megmagyarázhatók lesznek. A radioaktív bomlás statisztikus jellegének megértése, a mérések statisztikai értékelése egzakt tárgyalást kívánt. A szerzők az oktatásban szerzett tapasztalataik alapján úgy gondolják, hogy ennek a témakörnek a megértése némi jártasságot kíván a matematikai statisztikában. A tankönyv anyagának elsajátításával az olvasó megszerzi azokat az alapismereteket, amelyek egy esetleges későbbi specializálódáshoz, valamint a C-szintű laboratóriumi munkához szükségesek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!