TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Szerves vegyületek krisztallográfiai vizsgálata

Szerves vegyületek krisztallográfiai vizsgálata

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Kémia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

310 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az egyre nagyobb tért hódító szerves vegyületek előállítása során fontos tényező a kristályosítás. A könyv összefoglalást kíván adni a szerves vegyületek krisztallográfiai vizsgáló módszereiről. A szorosan vett kristálytani vizsgálatok mellett néhány - határterületet képező - fizikai eljárást is tárgyal. A morfológiai vonatkozásokkal, egyebek közt az egyre nagyobb jelentőségű szemcseméret-meghatározó módszerekkel foglalkozik két fejezet. A Krisztallográfiai azonosítási módszerek c. fejezetben a mikro-, illetve félmikroanalitika alábbi eljárásai szerepelnek: kristálycsapadékos, oldásos mikrokrisztalloszkópiás, termomikroszkópos és mikroszublimációs vizsgálatok. A továbbiakban a szerves kristályok belső szerkezetével kapcsolatos ismeretanyag kerül tárgyalásra, majd a röntgendiffrakciós, hő-elemző és színképelemző eljárások leírására kerül sor. Az utolsó fejezet áttekintést nyújt a gyógyszer-alapanyaggyártás, farmakológia és analitika idevágó eredményeiről. A könyv anyagát termo-mikroszkópos azonosítási táblázatok, valamint egyes vegyületcsoportok polimorfia-táblázatai egészítik ki."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!