TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Üzemi vegyészek kézikönyve

: Üzemi vegyészek kézikönyve

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Kémia Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

1121 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A vegyi üzemben dolgozó vegyészek, vegyészmérnökök és vegyésztechnikusok mindennapi munkájával kapcsolatos egyéb szakterületek tudnivalóit tárgyalja összefoglaló módon az Üzemi vegyészek kézikönyve. Ismerteti a vegyi üzemek hő- és villamosenergia-gazdálkodását, a kazántelepek üzemeltetésével kapcsolatos tudni valókat, a villamosenergia-hálózat berendezéseit a generátoroktól, elosztóktól, transzformátoroktól a motorokig. Igen sok ábrát és táblázatot közöl a vegyipar szerkezeti-anyagaival foglalkozó fejezete, amelyben a fémes és nemfémes szerkezeti anyagokat, azok megmunkálását és korrózióját tárgyalja.
A „szerelés és karbantartás segédanyagai” című rész a kenést és kenőanyagokat, ragasztóanyagokat és gitteket, tömítőanyagokat, lakkokat és festékeket ismerteti.
Az üzemben dolgozó vegyész munkája során a gépek szerelésével, karbantartásával és bizonyos mértékig azok beruházásával is foglalkozik.
Ehhez kíván segítséget nyújtani a könyv a „Gépelemek és vegyi üzemek általános gépei” című fejezetével, amely a géprajz elemeit, a kötő-és forgásátszármaztató gépelemeket, csővezetékek alkatelemeit és a csővezetékrendszereket, a szilárd anyagok, valamint gázok, folyadékok szállítására használatos gépeket, végül a vegyi üzem műszereit foglalja össze."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzőkkel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!