TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Vegytani kísérletek

: Vegytani kísérletek

Kiadás:

Budapest, 1948

Kiadó:

Egyetemi Nyomda

Kategóriák:

Kémia Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Uj Nevelés Könyvtára

Terjedelem:

76 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"E könyv kísérletei elsősorban az általános iskolai vegytantanítás céljait szolgálják. Ezért ez a könyv beosztásában és a kísérletek sorrendjében pontosan követi az általános iskola VIII. osztálya számára megjelent vegytankönyv fejezeteinek sorrendjét. Anyagok egyszerű bemutatása, valamely anyag oldása, meggyújtása, egyszerű lakmuszpapírbamártás stb. még nem számít kísérletnek, tehát ilyeneket a könyv legtöbbször mellőz. Apróbetűs szedésben olvasható olyan kísérletek leírása, amelyek bizonyos mértékben túlmennek az általános iskola mindennapos igényein, de megfelelő körülmények és idő esetében az általános iskolában is hasznosíthatók. Mindegyik kísérlet leírása pontos mennyiségi adatokat tartalmaz. Ezek nélkül a kísérletek leírása nagyon bizonytalan volna. Különösen figyelembe veendő ez az oldatok, savak töménységénél. A legtöbb kísérletnél bizonyos fokig szabad eltérni a megadott mennyiségektől, például a térfogatok szemmérték szerint adagolhatók, de eredménytelenség esetében célszerű szem előtt tartani a megadott mennyiségeket. Azokban a ritka esetekben, ahol a mennyiségre szigorúan ügyelni kell, a szöveg figyelmeztet erre. Különös óvatosságra és az elővigyázatossági rendszabályok pontos betartására van szükség azoknál a kísérleteknél, amelyek veszélyes voltára a szövegben felhívjuk a figyelmet."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!