TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Vizes oldatok fázisegyensúlyai

Vizes oldatok fázisegyensúlyai

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Kémia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

232 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631711803

tartalom:

Káldi Pál, Tamás Ferenc és Pál Imre „Vizes oldatok fázisegyensúlyai” című könyve teljesen új elgondolások alapján készült, hézagpótló mű a magyar vegyipari szakirodalomban. A szervetlen vegyületek gyártása során gyakran szereplő vizes oldatok kristályosodási, illetve szilárd anyagok oldódási folyamatait elemzi.
Ez a vizsgálat egyrészt a fizikai-kémiai törvényszerűségek alapján, másrészt a fázisdiagramok ábrázolásának geometriai módszereivel történik. A szerzők új, aritmetikai eljárást dolgoztak ki a fázismennyiségek kiszámítására az ismert grafikus módszer mellett. Utóbbit síkbeli vetületeken, különböző paraméterek függvényében ábrázolt diagramokon, illetve térláttató (anaglif) ábrákon mutatják be.
A könyv az alapfogalmak és -törvények bevezetése után a két- és többösszetevős rendszerek egyensúlyi viszonyait, izotermáinak és politermáinak lefutását vizsgálja különböző rendszerekben, majd a megállapításokat bonyolultabb gyakorlati esetekre alkalmazza.
A vegyészmérnök-hallgatók számára készült tankönyvből komoly hasznot meríthetnek a vegyipar különböző területein dolgozó szakemberek is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!