TERMÉSZETTUDOMÁNY / Kémia kategória termékei
Zemplén Géza. A hazai tudományos szerves kémia megalapítója (1883-1956)

: Zemplén Géza. A hazai tudományos szerves kémia megalapítója (1883-1956)

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Nehézipari Minisztérium

Kategóriák:

Kémia Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Műszaki Tudománytörténeti Kiadványok

Terjedelem:

222 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Sokszor elmondottuk már és sokszor le is írtuk, hogy Zemplén Géza a magyar kémiai tudomány egyik legkiemelkedőbb alakja, aki munkásságával nemcsak a hazai szerves kémia tudomány kialakulásának és fejlődésének elméleti és gyakorlati alapjait rakta le, de ezen a téren elért eredményei világszerte is ismertek és elismertek. Nemcsak a magyar tanítványok emlékeztek meg róla több ízben, de külföldi szakemberek is, és olyan nemzetközi külföldi folyóiratokban mint a Carbohydrate Research, vagy a Chemische Berichte közölték nekrológját és ismertették részletesen tudományos eredményeit. Ezekben a vezető szakfolyóiratokban pedig csak a tudomány-terület legnagyobb és legjelentősebb egyéniségeiről emlékeznek meg és állítanak róluk emléket ilyen formában. Úgy érzem, hogy a hosszabb-rövidebb megemlékezéseken túlmenően kötelességünk nagy tudósaink életéről, munkásságáról, egyéniségük hatásáról olyan összefoglaló áttekintéseket adni, amilyen Dr. Móra László könyve, amely méltán sorakozik a Budapesti Műszaki Egyetem Központi Könyvtárának műszaki tudománytörténeti kiadványai sorába. Ez a mű igen plasztikus képet ad a kortársak közül mesze kiemelkedő, egyedülálló nagy magyar tudós egyéniségéről. Szinte dinamikusan vetíti elénk Zemplén Géza életútját, pályáját, bemutatja tudományos pályafutását, elért eredményeit, az iskolát teremtő tudós kutatót és a nagyhatású egyetemi tanár oktatót; mindezek alapján meggyőzően igazolja azt, hogy Zemplén Géza valóban a magyarországi szerves kémiai tudomány és szerves kémiai iparunk egyik megalapítója."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!