MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
A modern képzőművészet útjai

: A modern képzőművészet útjai

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Aqua Kiadó

Kategóriák:

Képzőművészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

238 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9636025940

tartalom:

Hevesy Iván (1893-1966) a 20. századi magyar esztétikai gondolkodás és műkritika egyik legkiválóbb képviselője. A modern művészeti mozgalmak lelkes propagátora volt. "Kiáltvány az új emberért" című, Palasovszky Ödönnel együtt írt manifesztumában "a tömegek új kultúrájáért" szállt síkra az "új művészet" nevében. Ez utóbbi alatt a századforduló táján kibontakozó avantgardista törekvéseket értette. 1922-ben publikált három könyvecskéjében, amelyeket "Az impresszionizmus művészete", "A posztimpresszionizmus művészete"; illetve "A futurizmus, expresszionizmus és kubizmus művészete" címmel Kner Izidor nyomdája adott ki, kísérletet tett az "izmusok forradalmának" értelmezésére és értékelésére. Jelen kötetünk e három, ma már könyvritkaságnak számító, gazdagon illusztrált Kner-kiadvány reprint kiadását tartalmazza a szerző születésének 100. évfordulója tiszteletére.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!