MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
A rézkarcoló nemzedék 1921-1929. A rézkarcművészet megújulása Magyarországon az első világháború után

: A rézkarcoló nemzedék 1921-1929. A rézkarcművészet megújulása Magyarországon az első világháború után

Kiadás:

Miskolc, 2001

Kiadó:

Miskolci Galéria

Kategóriák:

Képzőművészet Metszet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Miskolci Galéria Könyvei

Terjedelem:

222 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630085739

tartalom:

"Miskolc grafikai hagyományai és az itt megrendezett Országos Grafikai Biennálék évtizeden átívelő sorozata adott szakmai és erkölcsi alapot ahhoz. hogy az 1995-ben múzeumi rangot kapott Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum kezdeményezze egy kiállítás-sorozat indítását A magyar sokszorosított grafika 100 éve (1896-1996) címmel. Úgy éreztük és gondoltuk, hogy mivel a magyar grafika történetének átfogó feldolgozása még nem született meg, legyünk kezdeményezői e fontos kutatásnak! Kiállításokon és a hozzá kapcsolódó tanulmányköteteken keresztül felvázoljuk a magyar sokszorosított grafika száz évét. Kiindulópontot és alapot adhatunk a további kutatásokhoz, feldolgozásokhoz. E vállalkozás indulásánál fontos segítséget jelentettek Bán András művészettörténész értő javaslatai, a megvalósításhoz nyújtott elvi és gyakorlati tanácsai. Sikerült megnyerni ügyünknek Bajkay Évát, a Magyar Nemzeti Galéria Grafikai Osztályának akkori vezetőjét és rajta keresztül az intézményt, hogy vegyen részt a kiállítássorozat koncepciójának kidolgozásában és segítse ügyünket. A sorozat elvi alapvetései felelős vitákon keresztül lassan körvonalazódtak, mint az is, hogy ebben a munkában kire, kikre számíthatunk. Így született meg első kiállításunk 1997-ben A szecessziós könyvillusztráció Magyarországon (1895- 1925) Gellér Katalin rendezésében, a hozzá kapcsolódó kötettel konferenciával együtt. Ezt követte 1998-ban a Modern magyar litográfia (1890-1930) kiállítás, kötet és konferencia, Bajkay Éva rendezésében és szerkesztésében a Magyar Nemzeti Galéria és a Miskolci Galéria fiatal munkatársainak bevonásával. A sorozat harmadik kiállítása A rézkarcoló nemzedék 1921-1929 egy kicsit váratott magára, de Zsákovics Ferenc végül is megoldotta vállalt feladatát. amit ez a kötet és a hozzá kapcsolódó kiállítás reményeink szerint bizonyít. Nem csupán a további kutatásokhoz. kiállításokhoz nyújthat bizakodást, hanem egyben tovább erősítheti a sokszínű magyar grafika múltra figyelő önismeretét, önbecsülését."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!