MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
Forma és tér

: Forma és tér

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Képzőművészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

193 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Kiveszőfélben levő régi, nemes szokás, hogy egy-egy könyv elejére az olvasót köszöntő rövid írás kerüljön, mely arról tájékoztatja, hogy mit várjon a könyvtől. Ezt a szokást elevenítjük fel Barcsay Jenő kötetének, a "Forma és tér"-nek előhangjaként. E kötet Barcsay Jenő vallomása arról, hogy több mint negyvenesztendős festői pályáján milyen tapasztalatokat szerzett, milyen kifejezési formákat keresett vagy csiszolt. A szerzőnek ugyanis az a törekvése, hogy tapasztalatai ne csak a kép nyelvén szólaljanak meg, hanem szóban is megközelítsék azt, amit a formákon keresztül keresett. Ez akarva-akaratlanul is arra kényszeríti, hogy szinte módszeres menetben tárja elénk festői világának kialakulását. Az alkotás és vallomás, a festés és elmélet effajta kapcsolására az európai művészetben mindig akkor került sor, amikor a megszokottól valami új felé törekedett. Nem csodálni való tehát, hanem természetes, hogy a két nagy sorsforduló, a reneszánsz és a "modern" művészet vajúdása idején született a legtöbb ilyen jellegű írás.

leírás:

Karton tokban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!