MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
Goldman György

: Goldman György

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Képzőművészet Szobrászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

70 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631315703

tartalom:

"Goldman György szobrászi életműve a korszak magyar plasztikájának értékes, egyéni hangú vonulata. Pályája során művészi útkeresése gyakran érintkezett generációs társai - Vilt Tibor, Littmann Frigyes, Mészáros László - törekvéseivel, ugyanakkor - számos vonatkozásban önálló, egyedi szólam is a goldmani oeuvre. Témavilága, műfaji tájékozódása és stílusváltásai gyakran párhuzamosak a korszak szocialista művészeinek derékhadával. Tartózkodó, elmélyült, fegyelmezett, a szélsőségeket kerülő alkotói magatartásával azonban ki is vált közülük, és sokuk számára példaképpé lett. Rokonszenves egyénisége, emberi értékei, önfeláldozó elkötelezettsége sok barátot szerzett számára és már életében legendás nimbuszt kölcsönzött összetett, talányos lényének. Tragikus hirtelenséggel megszakadt rövid élete maradandó művészi eredményeket teremtett, követésre méltó emberi példát mutatott."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!