MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
Legendák és tények. Tanulmányok a XX. század művészettörténetéhez

: Legendák és tények. Tanulmányok a XX. század művészettörténetéhez

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Képzőművészet Művészettörténet Avantgard

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A művészettörténet forrásai

Terjedelem:

262 p., 114 tbl.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Mácza János a tízes évek forradalmi avantgarde-jának egyik legmarkánsabb egyénisége, fő alakja volt. Fontos szerepet játszott az 1919-es Tanácsköztársaság művészeti életében, emiatt emigrációba kényszerült, és a MA gárdájával Bécsbe települt, majd a Szovjetunióban talált új otthonra. Itt tevékenyen részt vett a szovjet művészet forrongó alakulásának nagy vitáiban.
Hosszú életútján a művészetek legkülönbözőbb ágaival foglalkozott, a színpadművészetektől a festészeten és a szobrászaton át az építészetig és ipari formatervezésig, egy személyben szépíró – ismeretesek költeményei és drámái és szakíró: időről időre esztétikai-filozófiai számvetést készít a vizsgált kérdésekről.
Magas kora ellenére Mácza professzor ma is változatlanul munkálkodik, de eddigi életműve is teljes egész, felbecsülhetetlen történelmi érték.
E kötetet Mácza legkorábbi írásaival kezdve egész irodalmi munkásságából és a legkülönbözőbb tematikából állítottuk össze. Külön érdekessége Mácza János e kiadvány számára írt önéletrajza és a nagyszámú, mindeddig ismeretlen dokumentumfotó. A kötetet Szabó Júlia művészettörténész utószava és jegyzetei egészítik ki.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!