MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
Lesenyei Márta

: Lesenyei Márta

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Képzőművészeti Kiadó

Kategóriák:

Képzőművészet Szobrászat

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mai Magyar Művészet

Terjedelem:

62 p., 16 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633362520

tartalom:

LESENYEI Márta szobrász, éremművész (Budapest, 1930. - ) A Dési Huber Körben, Gyenes Tamásnál kezdte tanulmányait. A Magyar Képzőművészeti Főiskolán Szabó Iván és Pátzay Pál, Beck András, Kisfaludi Strobl Zsigmond tanítványa 1949-1954 között. A 80-as évektől Zsennyén él. A zsennyei művésztelep állandó résztvevője. 1955: Fővárosi díszkútpályázat II. díja; 1957: Munkácsy-díj; 1959: Világifjúsági Találkozó-díj, II. díj (Bécs); 1967: Országos Kisplasztikai Biennálé, II. díj; 1972: Miskolci Nagydíj; 1976: érdemes művész. Korai művei anya-gyermek, nőábrázolások. Kompozíciós fegyelem és líraiság egyszerre jellemzi műveit. Szobrain kiegyensúlyozottság, derű, de a témának megfelelően az emelkedettség is jelen van. A 60-as évek végén egynézetű, ún. héjszobrokat mintázott. Fából, kőből, bronzból alkotja műveit. Jelentős 1978-ban készített fülkeszobor-sorozata, több vallásos témájú művel. A 80-as évek végétől több egyházi megrendelésnek tesz eleget, férjével, Kiss Sándorral együtt készíti a templombelsők szobrait, oltárait. Mesterei: Gyenes Tamás, Szabó Iván, Pátzay Pál, Beck András, Kisfaludi Strobl Zsigmond.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!