MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
Madách: Az ember tragédiája. Buday György fametszetei

Madách: Az ember tragédiája. Buday György fametszetei

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Népművelési Propaganda Iroda

Kategóriák:

Képzőművészet Grafika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

15 t.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Csaknem öt évtizede, 1935-ben készített fametszetek első magyar kiadását tartalmazza ez a kis album. Alkotójuk, Buday György (Kolozsvár, 1907 - Coulsdon, Anglia, 1990), a harmincas évek egyik legjelentősebb, haladó diákmozgalmának, a Szegedi Fiatalok Művészeti Kollégiumának (1928 - 38) mozgalommá szervezője, kiadványsorának egyszemélyes kiadója, a Szegedi Tudományegyetem egykori grafikai lektora. 1937 óta Angliában élt. Az ő Tragédiájának főszereplője - csakúgy, mint az egykori szegedi előadáson - az első emberpárra álmot bocsátó Lucifer. Alakjának a három keretszínt záró kinagyítása éppúgy jelzi ezt, mint az álomképeknek az eddigiekhez viszonyított méretcsökkenése. S minthogy Buday koncepciója szerint a grafikai ábrázolásnak az újraálmodott mű szellemiségét és nem epizódszerű értelmezését kell tükröznie, nem véletlen, hogy a cselekmény eseményszerűségét elgondolásában a megidézett történelmi korok karakterisztikájának meghatározása váltja fel. Metszeteinek főszereplője ezért nem Ádám és Éva, hanem az egyiptomi rabszolgatömeg, a közékor hiedelemvilága vagy London haláltánca."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!