MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
Magyar naiv művészek nyomában. Dokumentumok

: Magyar naiv művészek nyomában. Dokumentumok

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Képzőművészet Néprajz Művészettörténet Vegyes művészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

309 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632818067

tartalom:

"Moldován Domokos dokumentumkötete három részből áll: bevezetőjében a naiv művészetről - a XVI. századi magyar emlékanyagoktól napjainkig - közöl eddig részben sehol sem publikált adatokat. Majd tizenkét naiv művész portréja következik - eredeti önéletírások váltakoznak a művészekkel készített magnóbeszélgetésekkel, végül néhány levél közzétételével a kecskeméti Naiv múzeum alapításáról olvashatunk a sok képpel, archív fotókkal illusztrált dokumentumkötetben. Moldován Domokos filmrendező, néprajzkutató; egyetemi diplomadolgozatát - ELTE, néprajz szak - az országban elsőként a magyar naiv művészekről írta, saját kutatásai alapján. 1966-74 között két portréfilmsorozatot, összesen 15 rövidfilmet készített az ELTE Amatőrfilmklubjában, az MTV, illetve a M AFILM megbízásából magyar naiv művészekről. Moldován 1968-ban, 24 éves korában alapította. Kecskeméten a Magyar Naiv Művészek Múzeumát, amely 1976 szeptemberében nyitotta meg kapuit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!