MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
Műalkotás, kompozíció, stílus

: Műalkotás, kompozíció, stílus

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Képzőművészet Esztétika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Gondolattár

Terjedelem:

134 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Ez a kis kötet a művészi kompozícióval foglalkozik, a kompozíció szerepét, lényegét, eszközeit vizsgálja. Elsősorban a festészet területére szorítkozik, de érinti a szobrászat, építészet bizonyos kompozíciós problémáit is. Kitér a műalkotás egyéb alapkövetelményeire is. Nem elméletekből indul ki, hanem magukból a műalkotásokból, festményekből, szobrokból, épületekből leszűrhető közvetlen tapasztalatokból. A maguktól értetődő igazságok egyszerű szavakkal is leírhatók. Kerülni fogja tehát az esztétikai, művészetelméleti szakmunkák elvont kifejezéseit, közérthető nyelvre törekszik. Hiszen éppen az a célja, hogy a nagyközönség műélvezetben kevésbé jártas rétegeit is közelebb segíthesse a műalkotások tudatosabb megértéséhez, élvezéséhez.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!