MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
Művészettörténés. Kritikák és publlicisztikai írások

: Művészettörténés. Kritikák és publlicisztikai írások

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Képzőművészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

550 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631405001

tartalom:

˝Különböző lapokban közölt kritikáinak és publicisztikai írásainak legjavát, mondhatni: maradandóan aktuális darabjait válogatta össze ebbe a kötetbe P. Szűcs Julianna. Az írások folyamata érzékletesen tükrözi azt az eleven folytonosságot, a mindennapok művészettörténetének azt a permanenciáját, amelyet a könyv címe oly találóan és pontosan fejez ki. A Művészettörténés ilyen értelemben formálódott intellektuális egésszé, vált írások többé vagy kevésbé hézagos sora helyett minőségileg új szellemi teljesítménnyé; olyan krónikafüzérré, mely bizonyos mértékig jelenkori művészettörténetet pótolhat. Mindemellett a szerzőnek szerencsés módon sikerült olyan kompozíciós megoldást találnia, amelyben egy-egy művészről, műfajcsoportról, jelenségről tájékozódni kívánó olvasó is jól eligazodik - azaz, a kötet megfelel a "kézikönyvfunkcióknak" - de a könyv mint egész is szerves, dramaturgiailag jól felépített, érdeklődést fokozó és fokozatosan kielégítő olvasmány.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!