MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
Művészfejek

: Művészfejek

Kiadás:

Budapest, 1945

Kiadó:

Révai Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Képzőművészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

118 p., 29 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Európai hírű és a közelmúltban tragikusan elhunyt kitűnő művészettörténészünk posztumusz munkája tizennégy nagy tanulmányban az európai művészetek történetének fél évezredét mutatja be, a dunai iskola nagymesterétől, Altdorfertól a ragyogó modern francia mesterig, Renoirig, s a múlt század démoni erejű és varázslatosan könnyű kezű művészéig, Zichy Mihályig. Portrékat és korképeket vetít elénk, megismertet a barokk mozgalmas heroizmusával, a tizennyolcadik századi velencei művészet színes és pezsgő világával, bevezet Tintoretto, Greco, Rembrandt Velazquez, Goya műhelyébe, a fölényes tudós tájékozottságával fejti föl előttünk művész és kor kapcsolatán, s az avatott esztétikus: kifogástalan ízlésével tárja elénk mindazt, ami e korok és mesterek művészetében minden kornak egyformán szóló örök szépség. Hoffmann Edith azonban nemcsak kitűnő történész és műértő, hanem remek ismerője a léleknek is. Ahogyan egy-egy hősének egyéniségébe behatol, ahogyan a műalkotás végső személyi föltételeit kielemzi, az már maga is művészet, művészetté nemesült tudomány. Mert ez a művészet mégis mindig pontos és hiteles tudomány. A nagy jelentőségű munkát kitűnő illusztrációk díszítik s teszik külsőleg, kiállításában is a magyar könyvpiac kiemelkedő eseményévé.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ft helyett -50% 450 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!