MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
Szalay Lajos

: Szalay Lajos

Kiadás:

h. n., 1973

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Képzőművészet Művészettörténet Grafika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Művészet Kiskönyvtára

Terjedelem:

29 p., 26 tbl.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Szalay Lajos 1935-ben végezte el a Képzőművészeti Főiskolát. A következő tíz év alatt nagy hatású, iskolát teremtő művésszé fejlődött. Bár a negyvenes évek közepétől Párizsban és New Yorkban dolgozott, és Argentína főiskoláin oktatta a fiatalokat a rajzolás művészetére, induló műveinek erőteljes hatása tovább munkál a magyar grafikában. Ezek után különleges jelentőségű esemény volt, hogy 1972 nyarán a Magyar Nemzeti Galéria nagyszabású gyűjteményes kiállításán Szalay bemutatta az évek során formában és jelentéstartalomban meggazdagodott, változatlanul dinamikus művészetét. Ennek tanulságait értékesítve kíván áttekintést adni a kivételes tehetségű grafikus eddigi munkásságáról Láncz Sándor tanulmánya. A kötet képanyagának java részét a művész bocsátotta rendelkezésünkre, és így lehetőségünk van itthon egyáltalán nem publikált művek bemutatására is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!