MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
Színes kövek művészete

: Színes kövek művészete

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Képzőművészet Művészettörténet Vegyes művészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Műhelytitkok

Terjedelem:

45 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A mozaik története és technikája. Mezopotámiában, a mai Irak földjén, több mint ötezer éves templomot ástak ki a régészek. Csonka oszlopain apró agyaggombok százai futnak körbe cikcakkos vonalakban, hálómintákban: feketék, vörösek, fehérek. A pici kis gombok valójában agyagszögek, benyomkodták őket az oszlopok még puha felületébe; amikor aztán ezek a felületek megkeményedtek, ezredévekig megtartották a szemecskéket. A sok száz, sok ezer színes szögecske összefüggő, mozgalmas és hatalmas felületet alkotva borítja a vaskos oszlopokat. Ha egy pillanatra is beléphetnénk abba a templomba, visszaszállhatnánk ősi múltjába, amikor még épen állott és emberek százai jártak ki-be kapuin, oszlopait pedig lábazatuktól egészen az oszlopfőig borította a piros-fehér-fekete agyagszögek tarka és ünnepélyes sokasága, akkor szemünk mind tágabbra nyílna, tekintetünk fel-alá szállna, külön-külön felfedeznénk minden színfoltot, minden egyes agyagkorongocskát. [...]"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!