MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
Szóra bírt műtermek

: Szóra bírt műtermek

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Képzőművészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

355 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632701232

tartalom:

"A kötetben szereplő első interjút 196q-ben, az utolsót 1971-ben vetette papírra Frank János. A közben eltelt hét év alatt festők (Korniss Dezső, Czóbel Béla, Kondor Béla, Lakner László stb.), szobrászok (Schaár Erzsébet, Vilt Tibor, Csiky Tibor stb.), grafikusok (Gross Arnold, Papp Gábor stb.) mellett iparművészeket, textil- és divattervezőket (Kovács Margit, Szenes Zsuzsa stb.), fotósokat (Petrás István, Reismann János) is meglátogatott. Interjúalanyai között voltak öregek és fiatalok, művészettörténeti jelentőségű alkotók és olyanok, akik most kezdik pályájukat. Barátaihoz látogatott cl, akikkel, úgy gondolta, másoknak is - mindenkinek - érdemes megismerkednie. Pályaképet, portrét, elemző műleírást adni alig néhány lapon kritikusi és írói bravúr, hozzávéve még a stílus élőbeszédszerű közvetlenségét, természetességét. Frank jellemzési módszere éppen ellenkezője a regényíróénak: nem a saját szavait adja alakjainak szájába, hanem az ő szavaikkal fejezi ki a saját mondanivalóját - egybehangolva szubjektív vallomást és objektív értékelést, személyes és tárgyi hitelességet."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!