MŰVÉSZET / Képzőművészet kategória termékei
Vallomás egy műalkotásról. Barcsay Jenő szentendrei mozaikja

: Vallomás egy műalkotásról. Barcsay Jenő szentendrei mozaikja

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Képzőművészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

43 p., 31 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633360447

tartalom:

"A Képzőművészeti Alap Kiadóvállalatának egyik, szinte legfontosabb célkitűzése a mai magyar képzőművészet reprezentáns képviselőinek bemutatása. A "Műelemzés" c. sorozat kötetei egy-egy modern képzőművészeti alkotás vagy építészeti együttes részletes elemzésével, a műalkotás létrejöttének és jelentőségének ismertetésével hozzák közel az olvasóhoz korunk legkiválóbb művészeti alkotásait. Az olvasóközönség Barcsay Jenő nevét hallva elsősorban külföldön is híres könyvére, a Művészeti anatómiára asszociál. De ugyanígy nem választható el egész személyisége Szentendrétől sem. Ő, aki erdélyi származású, itt telepedett le és e táj szerelmese lett. Az épülő Megyei Művelődési Központ számára készítette "Szentendrei mozaik"-ját. A szerző érdekes módját választotta a műelemzésnek: először intim hangulatú beszélgetés kapcsán bemutatja a művészt. Mivel személy és mű nem választható el egymástól, a műalkotás mindig a személy belső fejlődésének is története. Ezt bizonyítja a Mester önvallomása, amikor pályakezdése nehézségeiről, a természettel és a zenével való bensőséges kapcsolatáról vall. E vallomással szinte beavatja az olvasót egy mű megszületésének körülményeibe. A későbbiekben a szerző rövid összefoglalót ad az itt bemutatott mozaik történetéről, az egyes korokban betöltött szerepéről, így közelítve meg jelentőségét, értékeit. Módszere magyarázó, anélkül hogy iskolás lenne, inkább elegánsan nagyvonalú. A mozaikról 14 színes részletfelvételt, a mű keletkezését megértető képekből 12 színes és 5 fekete-fehér fotót tartalmaz a kiadvány."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!