MŰVÉSZET / Művészettörténet kategória termékei
A bécsi porcelán

: A bécsi porcelán

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Művészettörténet Kerámia és üveg Ausztria története

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

51 p., 24 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az első kínai porcelán európai megjelenésétől a gyártás újrafelfedezéséig négy évszázad telt el. A titok birtokosa, a meisseni porcelángyár csak nyolc évig élvezhette monopolhelyzetét, mert 1718-ban megkezdte működését a bécsi porcelángyár is. Becsvágy, ügyes mesterkedések a titok megszerzésére, szökés és szöktetés, titkos diplomáciai tevékenység volt a gyáralapítás kísérőjelensége. Mindemögött pedig ott rejlik az alapító ma már nehezen felismerhető alakja.
A bécsi porcelán nemcsak időrendben, hanem művészi szempontból is európai élvonalat jelent. Kiváló művészek és mesterek kreálták sajátos stílusát, tervezték kecses, megnyerő szobrait, klasszikus formájú, gazdagon díszített edényeit. Magyarország politikai és gazdasági helyzete következtében jelentős piaca volt a bécsi porcelánnak, amely az első világháború után az előkelő háztartásokból a műtárgypiacra került. Ma már múzeumok és gyűjtök őrzik e törékeny művészet emlékeit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!