VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
A budapesti Mamertini feszület

: A budapesti Mamertini feszület

Kiadás:

Budapest, 1942

Kiadó:

Stephaneum Nyomda Rt.

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

44 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A mamertini feszületet Rómában, annak a keresztnek hű másolataként készítették el, amely a mamertini börtön falán függött. E börtönben több nevezetes fogoly, közöttük Szent Péter, egyes állítások szerint Szent Pál is, és sok-sok keresztény vértanú szenvedett. A feszületet folyamatosan látogatták Rómában a zarándokok. Magyarországra 1938-ban, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából hozta magával egy olasz zarándokcsoport, ajándékul a magyar népnek. Serédi Jusztinián hercegprímás vette át az ajándékot, és bejelentette, hogy a rendezvények fő színhelyének, a Hősök terének plébániatemplomában, a Kassai téri Szentlélek templomban kívánja elhelyezni a feszületet, amely azóta a neki szentelt mellékkápolnában áll." Magyar Kurír, 2005 augusztus

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!