VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
A szabadság útjelzői. Etikai vázlatok a Tízparancsolathoz

: A szabadság útjelzői. Etikai vázlatok a Tízparancsolathoz

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Kálvin János Kiadó

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

165 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633005574

tartalom:

Dr. Jan Milic Lochman professzor 1922-ben született Nove Mestoban. Prágában és Bázelben tanult filozófiát és teológiát. 1948-ban doktorált és a prágai Comenius-fakultás 1950-ben fogadta doktorai sorában. 1960 óta a bázeli egyetem rendszeres teológiai tanszékének vezetője. 1970-ben a cambridg-i Harvard Egyetem tiszteletbeli professzora lett, 1973-ban pedig az aberdeeni egyetem tiszteletbeli doktori címét kapta. E kötetben a zsidó és keresztyén etikának és kultúrának évezredek óta fundamentumát jelentő Tízparancsolat jelentőségét és szerepét vizsgálja a teológia, az egyház és az ember egyéni életének időszerű összefüggéseiben. Ez a "kis etika" a szabadság és a felszabadulás "magna chartá"-ja. Úgy mutatja be az egyes parancsolatokat, mint létfontosságú etikai normákat, amelyek kívülről és belülről egyaránt fenyegetett szabadságunkat segítenek megőrizni, s amelyek mindennapi életünbben a helyes emberi magatartás kialakításához is elsegítenek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!