VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
A világvallások és a kereszténység

: A világvallások és a kereszténység

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Márton Áron Kiadó

Kategóriák:

Kereszténység Vallás vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

83 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639011274

tartalom:

Az ember mint értelemmel rendelkező lény ősidőktől fogva felismerte, hogy élete és életkörülményei egy (vagy több) nálánál magasabbrendű lénytől függ. Ezt a Valakit (vagy valakiket) kereste, félte, áldozatokkal engesztelte, oltalmát és segítségét kérte. Az emberiség e lelki-szellemi kapcsolata sokféleképpen alakult, torzult, aszerint amint a vallást képviselő varázslók, sámánok, táltosok stb. azt hirdették. Helyenként közismerté váló vallásalapítók is felléptek, s mint megvilágosultak hirdették az emberi élet célját, és annak elérésének mikéntjét, többnyire mindezt ötvözve a helyi etnikum sajátos mentalitásával. Így alakult ki a legtöbb nagy világvallás. Egyesek véleménye szerint a kereszténység is csak egy a többi világvallás közül, amit a zsidó Jézus alapított adott történelmi helyzetben. Valóban így volna ez? Vagy talán mégis lényeges különbség van a magát Istennek tartó, ezt számtalan csodával igazoló Jézus Krisztus és a többi vallásalapító között? Benkics József A világvallások és a kereszténység című könyve erre a kérdésre kíván választ adni, a nagy világvallások tanainak és alapítóinak tárgyilagos bemutatásával és egybevetésével.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!