VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
Apokalipszisek

Apokalipszisek

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Telosz Kiadó

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Apokrif iratok

Terjedelem:

197 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9638458151

tartalom:

˝Az apokalipszis (kinyilatkoztatás) műfaja iránt történelmi kortól és egyéni életkortól függetlenül mindenkor felfokozott érdeklődés mutatkozik. A világvége-víziók, a végítélet-verziók nemcsak ezen iratok szerzőinek fantáziáját mozgatták meg, hanem általában - különösen a század- és ezredvégeken - a hétköznapi emberek világát is áthatják. Az igazak és a bűnösök földi lét utáni sorsa a központi témája az itt közzétett iratoknak. Az első emberpár bűnbeesése a Mózes apokalipszise című írás fő motívuma, Ezdrás negyedik könyve hét látomást és ezek megfejtését taglalja. Jakab vértanúsága, Szent Pál apostolnak a Paradicsomról és a pokolról alkotott elképzelése, Teológus Szent János Antikrisztus és végítélet elbeszélése, a Boldogságos Szűz Mária elszenderülése, a Sibylla-jóslatok hexameteres apokaliptikus részlete is megtalálható e kötetben. Az apokaliptika világába való betekintés segíti a mindenkori olvasót a középkori művészet egyes remekeinek megértésében (pl. Michelangelo, Dürer), továbbá megkönnyíti későbbi korok irodalmi és képzőművészeti alkotásainak értelmezését is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!