VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
Az én antiszemitizmusom

: Az én antiszemitizmusom

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Gede Testvérek

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

228 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963929845x

tartalom:

"S mit csináljanak e letargikus világ, a züllő Magyarország szomorú színterén azok, akik a kereszténység és a magyarság e dicstelen hanyatlásába belenyugodni nem bírnak, s akik az aléltság és a haldoklás dacára egy szellemileg és gazdaságilag megújhodott Magyarországról álmodoznak? Mit csináljanak azok, akik hisznek Istenben s az erkölcsi rendben, az életnek a halál ellen s a vérnek a métely ellen való küzdelmében? Mit csináljanak, akik a fehérre meszelt sírokat az élettel, a nagyvárosi kultúrát a kloákákkal, a nemzet igazi érzéseit és életösztöneit nyápic zsidó kölykök és tintasíberek üvöltésével és förmedvényével össze nem zavarják? Azok nem tanakodnak és nem okoskodnak, mert teljesen tisztában vannak azzal, hogy egyre jobban szítaniok kell a reakciót a lemondás, az önlenézés, a kishitűség ellen s sürgetniök és folytatniok kell a regeneráció folyamatát a haldoklás ellen". S vajon kikben bízik, kikre számít Prohászka, kikhez intézi szavait? Óh, nem az öregebb nemzedékhez, amely a"doktriner liberalizmus és a fonnyasztó intellektualizmus maláriás levegőjében nőtt fel". Óh, nem a liberalizmus megszállottjaihoz, akiknek mindegy volt, ki fizet adót, a magyar-e vagy az idegen, akiknek mindegy volt, ki tanul az egyetemen, a magyar vagy a zsidó. Óh, nem a francia forradalom eszméinek szektárius rajongóihoz, hisz ezekből az eszmékből született a liberalizmus, a szociáldemokrácia, a bolsevizmus. Prohászka a magyar fiatalsághoz szól. Elmondja, mit vár, mit remél tőle.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!