VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
Cserépedényben. A személyes ima gyakorlata a szentatyák hagyománya szerint

: Cserépedényben. A személyes ima gyakorlata a szentatyák hagyománya szerint

Kiadás:

Pannonhalma, 2000

Kiadó:

Bencés Kiadó

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

170 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639226465

tartalom:

"Uram, taníts minket imádkozni"(Lk 11,1) Válaszul arra a modern igényre, mely beavatást keres az imádságba, Gabriel BUNGE atya - bencés remete pap, aki a svájci Szent Kereszt Remeteségben él, a korai szerzetesség kiváló ismerője, és maga is nagy tapasztalatot szerzett hosszú szerzetesélete folyamán - rövid, világos, pontos és közérthető írást nyújt nekünk. A Miatyánkkal, melynek "szövege imádság formájában pontosan összefoglalja a kereszténység lényegét", számos gazdag szöveget hagytak ránk az imádságról a Szentírás és az atyák, ugyanakkor azt is meghagyták nekünk, milyen módokon, milyen formákban és testtartásban kell imádkoznunk. kelet felé fordulva, felemelt kezekkel, leborulva... A felsorolt, alázattal teli mozdulatok képesek előidézni az imádkozó emberben a megfelelő lelki magatartást, ugyanakkor erőt is öntenek belé. Az első egyház- és szerzetesatyák, akiktől bőségesen idéz a szerző, tudatában voltak annak, hogy az imádság, ha nem fejeződik ki a test mozdulataival is, "közönséges, hideg és bágyadt" marad, s végül a hit kihűl és megszűnik. "Cserépedény"(2Kor 4,7) - igen, ugyanakkor azonban a személyes Istenhez fűződő viszony kincsestára is az ember, aki nem választhatja szét a belső imát és a külső, látható gesztusokat, sem a szív magatartását az életben gyakorolt szereptől. "Amit teszel, alakít téged." Imádkozni imádság közben tanul meg az ember, s ez a feladat egész lényünket igénybe veszi: lelkünket, szívünket, de testünket, tekintetünket, értelmünket is. Az ember egységet alkot: egész lényével kell találkoznia Istennel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!