VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
Egyház a demokráciában

: Egyház a demokráciában

Kiadás:

Budapest, 1948

Kiadó:

Vajna és Bokor

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Balassa Könyvtár

Terjedelem:

56 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Kovács Vince (Galgamácsa, 1886. Vác, 1974.): felszentelt püspök. A váci piaristáknál érettségizett. A teológiát Bécsben és Budapesten végezte. 1910-ben pappá szentelték, teológiából doktorált. 1910-től vidéken lelkész, az I. világháborúban tábori lelkész. 1919-ben Újhartyánban káplán, 1920-ban Szabadszállás Jakabszálláson missziós. 1921-ben Hódmezővásárhelyen káplán, 1922-től Kecskeméten zárdalelkész, 1927-től Kiskunhalason plébános, 1933-ban kanonok és Vác-Alsóváros plébánosa. 1940-ben zarai felszentelt püspök és Hanauer Árpád István váci megyéspüspök segédpüspöke. 1942-től káptalani helynök. 1953-59-ben általános püspöki helynök. 1959-től váci apostoli kormányzó. 1969-ben nyugalomba vonult. 1934-36-ban a váci Katolikus Jövő hetilap főszerkesztője.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!