VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
Egyházjogi metodológia

: Egyházjogi metodológia

Kiadás:

Budapest, 2011

Kiadó:

Szent István Társulat

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

242 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789632772691

tartalom:

˝Az igazság keresése és a megismerésére való törekvés az ember legalapvetőbb adottságai közé tartozik. Bármely kultúra bármely időszakának tanulmányozásába is fogunk bele, annak hátterében mindig az egyéni ember igazság utáni vágyát találjuk. Valójában ez a tökéletességre irányuló vágyakozás végső soron az ember Istenhez (az abszolút tökéleteshez) való vonzódására vezethető vissza. Az emberi természet alapadottságai azonban nemcsak lehetőségeket teremtenek az egyes személyek számára, hanem erkölcsi kötelezettségekkel is felruházzák. Az ilyen jellegű tudományos igényű intellektuális tevékenység a kánonjogtudományon belül jelenti egyfelől a kánonjog teljes rendszerének és belső törvényszerűségeinek a biztos ismeretét; a különböző korokban keletkezett kánonjogi források egyedi jellegzetességeinek a figyelembevételét; az adott kérdésre a kánonjogi tudománytörténetben eddig megfogalmazott válaszoknak és azok érvrendszerének a megértését. Valamint jelenti mindennek előrevivő felhasználását a hatályos kánonjogi rendszer megértéséhez, értelmezéséhez, konkrét esetekre történő alkalmazásához, és a kánonjog rendszerébe illeszkedő - az Egyház hitkeli és fegyelmi rendjének stabil keretei között - új, bizonyított állítások megfogalmazását. A kánonjognak, mint szenttudománynak mindenben az Egyház közjavát, vagyis a lelkek üdvösségét kell szolgálnia. A tudományos és intellektuális munka tehát hangsúlyosan is megkívánja a kutatást végző személy szilárd erkölcsi alapokon nyugvó - az igazságnak megfelelő következtetésekben megnyilvánuló - felelősségteljes munkáját. Éppen ezért a sajátos, és az Isten képére és hasonlatosságára teremtett ember természetéből fakadó tevékenység kiemelkedő formája nem az ismeretek öncélú gyarapítása, hanem az egész emberi közösség javára történő művelése. Ennek a rendezett tudományos tevékenységnek a tudománya a metodológia. A jelen kötet magyar nyelven elsőként törekszik arra, hogy az olvasót a kánonjog művelésének módszertanába bevezesse.˝ (Szuromi Szabolcs Anzeim, O.Praem)

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!