VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
Fény a hegyről. Levelek a szenvedőkhöz

: Fény a hegyről. Levelek a szenvedőkhöz

Kiadás:

Pannonhalma, 1999

Kiadó:

Bencés Kiadó

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

205 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637819940

tartalom:

Vanyó Tihamér bencés tanár immár kilenc és fél évtizedes gazdag életre tekint vissza. A felvidéki magyar fiatalember nagy tehetséggel és reménnyel indul Szent Benedek Rendjében a tudományos, azon belül is a történész pályán. A kiváló tanítványt kiváló mesterek formálták. Szekfű Gyulához személyes barátság fűzi. Több történésszel szakmai, baráti kapcsolat kötötte össze. Pályája ívét, tudományos kutatásainak és azok publikálásának lehetőségét a kommunizmus évei háttérbe szorítani látszottak. A szabadság teljes visszanyerésével - ha késve is - történészi munkássága elismeréseként megkapja a számára adható lehetséges legnagyobb elismerést, az Eötvös-díjat. Terveiben szerepel még olyan írásműveinek kiadása is, amelyek megjelentetésére eddig nem nyílt mód. A Fény a Hegyről című levélgyűjtemény, amelyet az Olvasó most kezében tart, nem a tudós történész munkája, hanem a pszichológusé és a papé, aki az embernek ajándékozott üdvösséget a maga teljességében érti, azaz úgy, hogy a megváltás nemcsak a léleknek, hanem az emberi személynek, az ember egészének szól. Ebben az értelemben a megváltás az ember egészségét is szolgálja. Vanyó tanár úr gyógyítani, vigasztalni akaija a lelkeket, az embereket, akiket az élet megtört. A vigasztalás, a jó szó úgy éri el a szenvedő embert, mint a Hegyről áradó fény. 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!