VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
Hivatások, talentumok. Katolikusok itthon és külhonban

: Hivatások, talentumok. Katolikusok itthon és külhonban

Kiadás:

h. n., 1987

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

189 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Ez a könyv, amit az Olvasó a kezében tart, folytatása a korábban megjelent A magunk vallomásai (1979) és a Párbeszédek tükre (1986) című köteteimnek. Mindkettő az Ecclesia Kiadónál látott napvilágot. Ebben is, akárcsak az előzőkben, sajátos hivatásról, a hívő ember hivatásáról van szó, melyet a világban és az egyházban betölt. A feladatról, melynek végzésekor egyrészt korát, korának egyházát és társadalmát fejezi ki, másrészt a kapott talentumait gyarapítja (gyarapíthatja) önmaga, hite és közjó javára. Ezekről a talentumokról beszél Jézus Máté és Lukács apostol evangéliumában, mint a tehetség, a hivatalos tudományáról, amit kinek-kinek az adomány mértékének megfelelően kell kamatoztatnia az élete folyamán. Az ember dolga, hogy jól sáfárkodjon kapott és munkája során szerzett értékeivel, képességeit a hivatása érdekében gyümölcsöztesse. A végső órákban ugyanis el kell számolnia velük önmagának Isten előtt. Egyetlen kérdés vetődik fel akkor: vajon talentumait a jóra használta-e fel, önmaga és mások javára fordította-e, vagy elherdálta, rossz ügyet, hamis célokat szolgált-e velük? Aki a saját értékeivel, hivatásával jól gazdálkodik, új emberi minőséget teremt, az emberben élő istenképet rajzolja tovább, annak Isten - a példabeszéd szerint - megsokszorozza talentumait. Aki viszont eltékozolja őket, már meglevő minőséget rombol, a jobb újnak ellenszegül, attól Isten a keveset is elveszi, büntetésül a külső sötétségre vetteti, s megtagadja magát tőle.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!