VALLÁS / Kereszténység kategória termékei

"Így imádkozzatok!" Egyházatyák tanításai az imádságról és az Úr imádságairól

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 1999

Kiadó:

Bencés Kiadó

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

335 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639226025

tartalom:

"Az imádság le tudja győzni Istent. Krisztus megadott neki minden erőt a jóra. Tehát a halottak lelkét vissza tudja hívni a halál útjairól, a gyöngékbe erőt önt, a betegeket talpra állítja, a gonosztól megszállottakat megszelídíti, a börtönök zárait megnyitja, az ártatlanok bilincseit megoldja. Lemossa a bűnöket, elűzi a kísértéseket, elnémítja az üldözést, a kislelkűeket megvigasztalja, megörvendezteti a nagylelkűeket, az úton járókat hazavezeti, a hullámokat lecsendesíti, a rablókat félelembe ejti, a szegényeket táplálja, kormányozza a gazdagokat, az elesetteket fölemeli, az elesőket felfogja, az állókat megtartja. Az imádság a hit bástyája; az imádság fegyverzetével őrizzük meg hadvezérünk zászlóját, várjuk az angyalok trombitáját. Az összes angyalok is imádkoznak. Imádkozik minden teremtmény. Imádkoznak a házi állatok, a vadak, és térdet hajtanak, és kijőve istállójukból vagy barlangjukból az égre néznek, szájuk nem tétlen, hanem felnyitják, kifújva párájukat. A madarak is az ég felé veszik röptüket fölszállva fészkükből, és kezek helyett szárnyukat terjesztik ki kereszt alakban, és mondanak valamit, ami imádságnak tetszik. De kell még mondanom valamit az imádság szerepéről? Imádkozott maga az úr is." Terlullianus ezekkel a lelkesült szavakkal zárja az imádságról szóló kis értekezését. A keresztény szemlélet kezdettől fogva kivételes helyet biztosított az imádságnak, éppen az úr példája nyomán.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!