VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
Istenkeresés és értelemkeresés. Párbeszéd

, : Istenkeresés és értelemkeresés. Párbeszéd

Kiadás:

Budapest, 2007

Kiadó:

JEL Könyvkiadó

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Értelmes Élet

Terjedelem:

142 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789639670341

tartalom:

˝Pszichoterápia és teológia, tudomány és hit oly sokáig és oly hiábavalóan hadakoztak és mellőzték egymást, hogy megérett az idő egy nyílt beszélgetésre azok között, akik az ember üdvözülésének és gyógyulásának elősegítésére törekszenek - ki-ki hovatartozásától függően. Ennek értelmében 1984 augusztusában Bécsben készek voltunk egy elfogulatlan párbeszédre, amely során mindketten további, új belátásokra jutottunk. A legalábbis számunkra gyümölcsöző gondolatcsere eredményét ebben a könyvben találja az olvasó. Ezen túl megtapasztaltuk, hogy az igazság akarása nem más, mint az ismeretlenre irányuló önkritikus nyitottság; hogy az igazi tolerancia saját tudásunk határainak belátásából és a váratlan sugallatok iránti alázatból fakad, amelyek gyakran, mint egy felülről jövő fénysugár újonnan világítják meg a régi kérdéseket. Nem utolsó sorban világossá vált számunkra, hogy hit és tudomány az igazság egy és ugyanazon keresésének két útja, amely bennünket lépésről lépésre előre hajt, de bizonyára itt a földön sosem éri el célját. Teljesen tudatában vagyunk annak, hogy amit tettünk, az csak szerény kezdet, amely folytatásra vár. Talán megmutattunk másoknak valamit az útból, és bátorságot adtunk a továbblépéshez. Ez a mi közös reményünk.˝ (Viktor E. Frankl és Pinchas Lapide)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!