VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
János

: János

Fordító:

Kiadás:

Szeged, 2001

Kiadó:

Agapé Ferences Könyvkiadó és Nyomda Kft.

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

649 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

96345814765

tartalom:

"A János-evangélium szerzője pontosan ismeri a Jézus korabeli Palesztina helyi viszonyait, zsidó szokásait és ünnepi kalendáriumát. Ugyanakkor több akar lenni, mint egyszerű történész. Ezért mindig fátyol mögé rejtőzik, amelyet biztonsággal sehol sem tudunk fellebbenteni: úgy mutatkozik, mint egy "tanítvány akit Jézus szeretett" - állapítja meg Benedikt Schwank, e kommentár írója. A tübingeni Martin Hengel elégségesen igazolta, hogy jól ismerte a Jézus korabeli Palesztinát és kultúrát, kiváló írói adottságokkal is rendelkezett. E kommentár szerzője egy lépéssel tovább megy: belső irodalmi kritériumok alapján arra a meggyőződésre jut, hogy a negyedik evangélium íróját, aki művében Keresztelő János tanúságtevésének folytatója kíván lenni, abban a Zebedeus-fiúban kell látnunk, akit maga az evangélium sosem említ név szerint."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!