VALLÁS / Kereszténység kategória termékei
Jel melynek ellentmondanak

: Jel melynek ellentmondanak

Kiadás:

Bécs, 1981

Kiadó:

Opus Mystici Corporis Verlag (OMC)

Kategóriák:

Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

143 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

˝Karol Wojtyla 1920-ban született, pappá szentelték 1946-ban, káplán 1953-ig, majd az erkölcstan professzora Krakkóban, 1954-ben Lublin egyetemén. 1958-ban Krakkó segédpüspöke, 1963-ban érseke. Tevékeny résztvevője all. vatikáni zsinatnak, főként a ˝Gaudium et spes˝ apostoli konstitució kidolgozásában. 1976-ban VI. Pál pápa biborossá nevezi ki és mindjárt a következő év tavaszán felkéri a Vatikán szokásos nagyböjti lelkigyakorlatának megtartására. 1978. október 16-án pápává választják. II. János Pál néven évszázadok óta az első nem olasz pápa. 1979. április 6-án fogadta az első magyar zarándokcsoportot Lékai László bíboros-prímással az élén. 1980 október 8-án fölszenteli a Szent Péter bazilika magyar kápolnáját, s azóta is számos tanújelét adta a magyarság iránti szeretetének. Könyvünk az 1977. évi vatikáni lelkigyakorlat elmélkedéseit tartalmazza, s mély bepillantást enged a Szentatya lelkivilágába. Aachen püspöke, Klaus Hemmerle írja: ˝Megindító olvasmány számunkra most ez a könyv. Azt látjuk benne visszatükröződni, amiről akkor egy bíboros, valahol a világban, úgy vélte, hogy a XX. század utolsó negyede pápájának meg kell mondania, és erről most megállapíthatja, hogy önmagának mondotta el.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!